Välkommen till Nääs Slott - en unik blandning av natur och kultur i gränslandet mellan storstad och landsbygd. Nääs är Skandinaviens bäst bevarade sena 1800-tals miljö, en av landets största anordnare av kurser i slöjd och hantverk och en plats där människor sedan urminnes tider har träffats och skapat livslånga minnen.

Här kan du gå en guidad tur på slottet eller seminarieområdet, äta, bo, handla vackra saker, lära dig rida eller besöka utställningarna i vårt konsthantverksgalleri eller byggnadsvårdscentrum. Nääs är också en samlingsplats för konserter, evenemang, konferenser, kaffeutflykter och skolbesök för omkring 300 000 personer varje år. Läs mer om Nääs på www.naas.se

SÄSONGSANSVARIG FÖR KAFFESTUGAN PÅ NÄÄS SLOTT

Vill du arbeta med att driva Kaffestugan på Nääs Slott? Vi söker en säsongsansvarig för arbete från april till september.

Eventuellt med möjlighet till förlängning.

August Abrahamsons Stiftelse är en helt privat donationsstiftelse som äger och förvaltar Nääs Slott. Stiftelsen driver bland annat museiverksamhet med visningar av slottet, Slottsbod och kulturhistorisk Kaffestuga samt hotell.

Nu söker vi dig som vill representera stiftelsen utåt och välkomna våra besökare till Kaffestugan. Du kommer ansvara för att ge Nääs slotts gäster en minnesvärt besök i Kaffestugan med fokus på den kulturhistoriska mat- och fikaupplevelsen. Du har en hög servicenivå och god kommunikativ förmåga. Du kan också hantera högt publiktryck varvat med lugna stunder och klarar av att arbeta såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga till gott samarbete.

Observera att enklare lokalvård förekommer samt att hundar/djur är välkomna i flera av våra lokaler.

Arbetet är varierar mellan deltid och heltid samt kan växlar mellan vardagar och helg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Drift av Kaffestugan på Nääs Slott. Kaféverksamheten har ambitionen att ge våra gäster en kulturhistorisk mat- och fikaupplevelse med utgångspunkt i Nääs historia och det sena 1800-talets matarv.

• Planering, inköp, kundhantering, bokning etc.

• Samordning och schemaläggning av säsongspersonal.

• Enklare budgetansvar för Kaffestugan.

• Enklare lokalvård, Kaffestugans städ och tvätt.

Kvalifikationer

Erfarenhet och/eller utbildning inom drift av kafé och restaurang.

• Det är meriterande att ha intresse eller utbildning/erfarenhet inom relevanta museiämnen tex kulturhistoria, mathistoria, museipedagogik, byggnadsvård, konsthistoria etc

• Vi värdesätter förmåga till gott samarbete och hög servicenivå.

• Du är noggrann, ansvarsfull och stresstålig samt trivs med att arbeta i en organisation i förändring.

• Utbildning/erfarenhet inom ekonomi och förmåga att ta budgetansvar.

• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

• Kassavana och trygg med att lära dig jobba i digitala system.

• Körkort är ett krav.

Omfattning: Deltid till heltid, helgtjänstgöring (ca varannan helg), timanställning/projektanställning med stor möjlighet att påverka sin egen schemaläggning.

Information och ansökan

Ansökan med brev och CV skickas till kontoret@naas.se.

Märk mailet med ”Kaffestugan 2024”.

Vi rekryterar och intervjuar löpande. 

Välkommen!

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.