Att komma som barn till Nääs ska vara en spännande upplevelse. Våra guider berättar gärna historien om Nääs på ett sätt som passar bra för barn och barnfamiljer. Mer om Guidad visning av slottet.

Hela Nääs har gott om härliga områden för picknick och för barn med mycket spring i benen!

 

AKTUELLT!

Slottsparken

"Sommarmysteriet" (juni-september) är en klurig skattjakt för barn. Kungen skall komma på besök och alla på Nääs har stressat upp sig och blivit så vimsiga att de tappat bort sina saker. Uppdraget är att leta upp de så mystiskt försvunna prylarna. I Slottsboden - se öppettider - köps en karta med uppdragsbeskrivning och efteråt erhålls en liten gåva som belöning. Kostnad: 60 kr. Passar ca 4-9 års ålder. 

I slottsparken finns troligen världens första terrängbana för käpphästar. Ta med din egen käpphäst eller eller hyr en käpphäst i Nääs Nääs Slottsbod för 20 kr under öppettiderna.

Parken bjuder också på härliga gungor, balansbana, en 450 meter lång labyrint att springa i samt en "dragkamp" och två fasta krocketbanor. Under öppettiderna i Nääs Slottsbod går det bra att hyra ett fint krocketspel. 

Utmana och se hur många som behövs för att nå runt Sveriges tjockaste bok!

Parken är öppen alla dagar i veckan året runt. 

undefined

Bad, natur och djur

Runt om i hagarna betar hästar och nötdjur. I stallet får man komma in och se hästarna.

På Nääs finns riktigt fina badmöjligheter, bland annat en mindre kommunal badplats med sandstrand och brygga. Sommartid finns här också en bajamaja. På flera platser går det bra att bada även om brygga saknas, exempelvis vid slottsparksbadet och på på kärleksudden.

undefined

Naturen vid Nääs är unik och är ett naturreservat som ingår i Natura2000.

Längs sjön till badplatsen finns spännande ihåliga ekar att kika in i.

I sjön finns mycket fisk och det är populärt att fiska i Sävelången. Kom ihåg att det behövs fiskekort för vuxna för att få fiska - läs mer om fiskekort här. 

Adventshelger: JULÄVENTYR FÖR HELA FAMILJEN

I utomhusaktiviteten Juläventyr på Nääs Slott, ska barn och vuxna tillsammans hitta julsäckarna runt slottet och till sist leta upp självaste jultomten där man belönas med en julklapp. Kanske dyker även den lite lömske julbocken upp, som själv ser sig som julens huvudperson… 

Start i Nääs Slottsbod.

  • Varje lördag och söndag under adventshelgerna
  • Pris x kr per karta och varje karta inkluderar en julklapp hos tomten.
  • Juläventyret görs i samarbete med estetiska programmet på Lerums gymnasium, jultomten och julbocken. 

Läs mer om vad som händer under Advent på Nääs

undefined

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.