Foto ovan: Karin Lundin

Vänhem för bröllop

Vänhem på slöjdseminarieområdet var ursprungligen i Bellevue i Göteborg som sommarbostad åt August Abrahamson och hans hustru Euphrosyne men flyttades år 1873 Nääs. Till huset byggdes en vacker glasveranda och en stor matsal som under slöjdseminariets tid blev centrum för den sociala samvaron.  

I Vänhem finns två stora festlokaler – glasverandan och matsalen – där bröllop är vanligt förekommande. Verandan är en av landets vackraste salar och den magnifika matsalen rymmer upp till 140 sittande gäster.

Vid bröllop serveras bröllopsmiddagen i matsalen med utsikt över sjön Sävelången och i den vackra glasverandan, som vetter ner mot sjön, hålls ofta vigselceremonin för att sedan efter middagen vara platsen för dansen. I anslutning till verandan finns även angränsande rum för mingel och avkoppling. 

I bokning av Vänhem för bröllop ingår förutom de två stora festlokalerna även boende i två nätter för 34-41 gäster beroende på tid på året och hur gästerna hör ihop.

Bokning

Bokning av Vänhem för bröllop kan endast göras via partners som August Abrahamsons stiftelse samarbetar med och som godkänts för att anordna bröllopsmiddag i Vänhem.

För bröllop i Vänhem 2024 kontaktar ni vår samarbetspartner Keyvan Fakhary på "I nöd och lust" för en kostnadsfri konsultation om datum, upplägg och priser. Ni bokar enkelt in er i via fliken "Konsultation" på deras hemsidan www.inodochlust.se

Fler samarbetspartners kommer att presenteras här framöver. 

Vänhem kan inte bokas som enbart lokal utan boende eller för egen catering. 

Intresselista

För 2025 eller 2026 är vi inte klara med koncept, prissättning och tillgängliga datum ännu men det går fint att sätta upp sig på vår intresselista så hör av oss när vi har mer information.

INTRESSELISTA undefined

 undefined

Vänhem sedd från sjösidan. Foto Karin Lundin

undefined
Foto Sara Ilestam

undefined
Vänhems verandan. Foto Karin Lundin

undefined
Vänhems matsal. Foto Linnéa Broberg

undefined
Vänhems matsal. Foto Linnéa Broberg

undefined
Vänhems veranda.

undefined
Så här kan ett rum för övernattning se ut.

undefined