Vill ni arrangera en bussresa till Nääs?

Nääs är vackert, intressant och tillgängligt för bussresor i stort sett året runt.

I slottet hålls visningar. En visning tar ca 50 minuter. Det är mycket vackra omgivningar så planera förslagsvis in tid för en kortare eller längre promenad utomhus. Vi har möjlighet att ha en grupp om 50 personer i slottet samtidigt men då uppdelad i två grupper.

Nääs består av två delar. Det första, Seminarieområdet, finns till vänster, i början av den gamla vackra allén. Där finns de gamla byggnaderna som uppfördes för Nääs slöjdlärarseminarium under sent 1800-tal. Där är det numera andra verksamheter. I huset Källnääs finns ett byggnadsvårdscentrum med butik, utställningar och bibliotek som är öppet stora delar av året. I huset Mellannääs finns Nääs Konsthantverk Galler/Butik/Kafé vilket också är öppet många dagar året runt. Kombinera gärna ett besök på Nääs slott med dessa verksamheter. De har möjlighet att öppna för bussgrupper utöver ordinarie öppettider om det avtalas innan.

Det finns möjlighet att boka en visning av seminarieområdet. Det är en visning som främst är utomhus så det passar bäst under den ljusa delen av året. Dessa visningar bokas på samma ställe som slottsvisningarna: telefon 0302-31839 eller info@naas.se

När man åker över den lilla stenbron över sjön Sävelången så når man Slottsområdet. Det är knappt tio minuters gångväg mellan seminarie- och slottsområdet. Det är en fin promenad på en gångstig i allén. Med buss tar det bara några få minuter.

På Nääs Slottskafé och restaurang finns möjlighet till lunch och/eller kaffe. Mat bokas alltid direkt på restaurangen, telefon 0302-31849 eller restaurangen@naas.se

Toaletter:
Det finns en toalett i receptionen samt på restaurangen. Det finns inga toaletter i slottet. Det finns också toaletter på seminarieområdet.

Tillgänglighet för bussen:  
Det finns stora parkeringsplatser på båda områdena. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda mot en lägre avgift. P-tillstånd kan erhållas avgiftsfritt för bussresearrangörer för den som hör av sig innan besöket.

Hitta hit Kör E20 mellan Alingsås och Göteborg. Avfart 89, Nääs Slott i Floda. Seminarieområdet ligger innan stenbron på vänster sida. Slottsområdet ligger rakt fram efter bron.

Mer om tillgänglighet LÄS HÄR


Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.