Vår tid är nu

Under 2016, 2017 och 2019 var Nääs en av inspelningsplatserna för SVTs stora dramasatsning "Vår tid är nu". Tio avsnitt visades hösten 2017. Tio avsnitt hösten 2018 och säsong tre år 2019. Julen år 2020 visades nya avsnitt som gick tillbaks i tiden till år 1951.

Serien är en passionerad familjekrönika om kärlek, konflikter och svek. Handlingen börjar måndagen den 7 maj 1945 då andra världskriget äntligen är över och en ny, ljusare tid står för dörren. En av huvudkaraktärerna, Helga Löwander som spelas av Suzanne Reuter, bor i en våning där Nääs slotts interiörer använts som scenografi. Stora matsalen, Abrahamsons privata matsal, bibliotek och skrivrum, de två rosa gästrummen samt lite biutrymmen med bland annat den vackra spiraltrappan syns ofta i serien. Familjens sommarrestaurang "Gällnö Wärdshus" är inspelad i Vänhem på Nääs.

VISNINGAR

Säsongen år 2021 (maj-september) erbjuder vi "Vår tid är nu"- visningar alla lördagar kl. 11. Visningarna vänder sig till ett slutet sällskap om max 8 personer och skall bokas i förväg. Visningen är 45 minuter. Efter visningen ingår kaffe/te/dricka i den trevliga receptionen och slottsbutiken.

Boka "Vår tid är nu" HÄR

Det går också bra att boka en egen gruppvisning andra tider efter överenskommelse. Förbokas på info@naas.se eller telefon 0302-31839. 

I familjen Löwanders fotspår i Göteborg

Tryck HÄR så kommer du till Göteborg & Co hemsida där du kan läsa om inspelningsplatserna i Göteborg.

 

Fotot ovan med skådespelarna: Johan Paulin /SVT

Det översta fotot: Gunilla Hallset/Nääs

 

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.