Vår tid är nu

Under 2016, 2017 och 2019 var Nääs en av inspelningsplatserna för SVTs stora dramasatsning "Vår tid är nu". Tio avsnitt visades hösten 2017. Tio avsnitt hösten 2018 och säsong tre år 2019. Julen år 2020 visades nya avsnitt som gick tillbaks i tiden till år 1951.

Serien är en passionerad familjekrönika om kärlek, konflikter och svek. Handlingen börjar måndagen den 7 maj 1945 då andra världskriget äntligen är över och en ny, ljusare tid står för dörren. En av huvudkaraktärerna, Helga Löwander som spelas av Suzanne Reuter, bor i en våning där Nääs slotts interiörer använts som scenografi.

Stora matsalen, Abrahamsons privata matsal, bibliotek och skrivrum, de två rosa gästrummen samt lite biutrymmen med bland annat den vackra spiraltrappan syns ofta i serien.

Familjens sommarrestaurang "Gällnö Wärdshus" är inspelad i Vänhem på Nääs.

Visningar

Vill du uppleva inspelningsplatserna  "bakom kulisserna" i slottet erbjuder vi emellanåt öppna visningar. Se aktuella datum och tider i Evenemangskalendern.

Vi rekommenderar att du förboka din biljett på info@naas.se eller 0302-31839. Begränsat antal platser.

Visningen är 45 minuter. 

Det går också bra att boka en egen gruppvisning andra tider efter överenskommelse. Förbokas på info@naas.se eller telefon 0302-31839. 

Visningar på Nääs Slott görs i samarbete med Folkuniversitetet.

undefined

I familjen Löwanders fotspår i Göteborg

Tryck HÄR så kommer du till Göteborg & Co hemsida där du kan läsa om inspelningsplatserna i Göteborg.

 

Fotot ovan med skådespelarna: Johan Paulin /SVT

Det översta fotot: Gunilla Hallset / August Abrahamsons stiftelse

 

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.