Slottet

Det vackra slottet med den spännande historien. Slottet har förmodligen Skandinaviens mest kompletta orörda 1800-tals interiör.

Att besöka slottet är som att kliva rakt in i 1800-talet. Sedan den majdag år 1898 då August Abrahamson dog, har ingenting förändrats. Underhåll och konservering har garanterat att den fullständigt unika miljön fått bestå. Tekopparna står fortfarande framdukade i röda salongen, och i den mer privata delen av slottet är sängarna bäddade.

I slottet finns alla nystilar representerade bland de övermöblerade rummen. Tavelsamlingen är ett strålande exempel på 1800-talets salongsmåleri. Våra guider visar gärna slottet och berättar om August Abrahamsons och Nääs spännande historia.

Observera att det endast går att besöka slottet i samband med våra guidade visningar. Läs mer om guidningar, tider och biljettpriser HÄR. Visningar och föredrag på Nääs gör i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

På slottet förrättas även vigslar.

Som liten tillbringade jag många sköna sommardagar på Nääs, att nu få ta mina barnbarn hit så vi alla kan njuta av området är mycket glädjande.

Mormor Alice