Bad & Fiske

Sjön Sävelången är alltid runt hörnet här på Nääs. Sjön sträcker sig från Norsesund och Ingared i norr där den är sammanbunden med Mjörn, till Floda i söder där den vid kraftverket övergår i Säveån  som rinner hela vägen till Göteborg för att mynna ut i havet. Sävelången bjuder på friska bad och rika fiskevatten. 

Bada

undefined

På Nääs finns Nääsbadet - en fin kommunal badplats med brygga och en liten sandstrand med utsikt över slottet på andra sidan sjön. Här finns gräs för picknick och en fast grillplats. Sommartid finns även en toalett på plats. 

För bad vid Nääsbadet parkerar du bäst på den stora parkeringen innan Nääs Bro och tar en kort promenad längs med sjön på en stig som kantas av spännande ihåliga ekar att kika in i.

Runt om på området finns även fina naturplatser perfekta för ett dopp, exempelvis i slottsparken där du hittar Slottsparksbadet.

Fiska och fiskekort

Sjön Sävelången är ett populärt fiskevatten och dagligen prövas fiskelyckan på Nääs.

Fiskekortet Gula Kortet gäller i sjön och köps enkelt via Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund på www.sportfiskarna.se. Sävelången är Gula Kortets största sjö och är en av regionens absolut bästa fiskesjöar. Sjön har ett bestånd av såväl gös och abborre som gädda och öring.

För fiske i Sävelången/Lillelången finns separata dagskort, årskort samt årskort för fiske med båt och dessa köps online hos www.ifiske.se . 

Hos iFiske hittar du även de regler som gäller vid fiske i Sävelången/Lillelången.

OBS! Kommer du med bil och tar med båt på båtkärra så läs mer om parkeringsavgifterna här. 

Mer om fiske i Sävelången.