Verksamheten och Covid-19

På Nääs håller vi verksamheten öppen med anpassningar för att minimera risken för smittspridning av Corona-viruset och för att göra ditt besök så tryggt och säkert som möjligt. Exempelvis har vi mindre grupper vid slottsvisningarna, låter sällskap som övernattar vara enda gästerna i ett hus och serverar mat vid borden eller som takeaway.

Vi bevakar utvecklingen via Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer samt regeringens beslut och vi utvärderar löpande situationen för att kunna vidta lämpliga åtgärder.

Vi ber också dig som besökare att hålla avstånd.

VI FÖLJER FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS REKOMMENDATIONER.

Nääs-området

Området här på Nääs är väldigt stort och utomhus är det därför lätt att njuta och röra sig utan att komma nära andra gäster. 

Besök i Nääs Slott

Du som är frisk är välkommen att besöka oss. Vid minsta sjukdomssymtom ber vi dig att avstå från besöket av hänsyn till andra besökare och vår personal.

Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta erbjuda dig som besökare att komma till Nääs.

Under visningssäsongen går det fint att besöka slottet vid våra guidade visningar. För din trygghet begränsar vi grupperna till det antal personer som rekommenderas, för närvarande åtta personer, istället för ordinarie antal om max 20 personer. Det går även att förboka för ett eget privat sällskap. 

Biljetterna förbokas med fördel.

Det är viktigt att hålla avståndet i slottet både till andra sällskap i gruppen och till guiden som möter många personer under en dag.

I slottsbutiken där biljetterna köps finns tillgång till såväl tvål och vatten som handsprit. 

Information, utställning och slottsbutik 

Slottsbutiken med information och utställning håller öppet dagligen kl 11-16 under sommarsäsongen. För fullständig information om säsongsdatum och öppettider se här.

Vänligen ta hänsyn till andra besökare, notera de skyltar som finns uppsatta och håll avstånd. Är det redan flera besökare inne i lokalen ber vi dig ha tålamod och vänta på att det blir ledigt utrymme. 

Här finns tillgång till toalett med skötbord med tvål och vatten samt handsprit vid disken.

 • Vid informationsdisken skyddar en plexiglasskiva såväl vår personal som dig som besökare och vi ber dig hjälpa till att inte komma för nära. 

 • Du som besökare har tillgång till att tvätta händerna med tvål och vatten liksom handsprit på flera ställen i lokalen.

 • Vår husfru tvättar och spritar regelbundet ytor i lokalerna som besökare kommer i kontakt med.

 • Betalning kan göras via Swish respektive blipp i kortläsare. 

 • Vår personalen har tillgång till egen handsprit bakom disk.
 • Vår personalen har överblick över lokalen och kan bevaka att maxantalet i lokalen inte överskrids.

 • All vår personal informeras löpande om åtgärder för att begränsa smittspridningen.

Boende

I rummen som vi hyr ut har vi ökat säkerheten med ytterligare desinficering vid städningen.

Varje gäst får tillgång till extra personliga handdukar under vistelsen och det finns alltid tillgång till tvål i badrummen och handsprit i köket. 

För tryggare vistelse hyr vi även ut så att ett sällskap i mån av möjlighet är själva i ett hus och inte riskerar att andra övernattande gäster bor i samma byggnad. För att säkert få bokat boende i eget hus ska bokningen göras manuellt med oss via info@naas.se eller 0302-31839 / 2. 

Vid bokning av rum online kan dock andra gäster boka in sig i samma byggnad.

Restaurang och kaféer

Hygienen är alltid viktig på restaurang och kaféer här på Nääs och de följer de gällande restriktionerna för respektive verksamhet. Buffén är pausad tillsvidare och all mat serveras vid borden samt finns som takeaway. 

Utomhus finns gott om sittplatser med stort avstånd mellan borden.

För att glesa ut kön till kassan finns markeringar i golvet. Ibland kan även kön hållas utanför så att endast några gäster släpps in åt gången. 

Utställningar

I utställningar inomhus begränsas antalet besökare.

Stallet

I vanliga fall är stallet öppet för besökare men under 2020 tillåts endast medlemmar i Nääs Ridförening tillträde.

Tänk på att...

 • Hålla avstånd till andra besökare och personal på anläggningen.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
 • Hosta i armveck eller näsduk som slängs direkt.
 • Förebygga smitta genom att undvika att röra ögon, näsa och mun. 
 • Stanna hemma vid minsta symtom på smitta.

 Har du frågor eller funderingar så hör av dig till oss på info@naas.se eller 0302-318 39. 

Varmt välkommen till Nääs!

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.