Vigsel i slottet

Till Nääs är alla välkomna. Under årens lopp har oändligt många blivande par träffats här och sedan kommit tillbaka för att vigas i den vackra miljön.

I den stora salen på slottets andra våning kan man samlas för en vigsel under stora delar av året. Salens interiör i empirestil ger en ljus och fin känsla för er högtidsdag.

undefined

Sällskap och pris 

Sällskapen kan det vara 2-40 personer inklusive brudpar. Pris från 4.000 kr på vardagar och från 5.000 kr på kvällar, helger och helgdagar. 

En bokad vigsel i slottet kan avbokas kostnadsfritt fram till två veckor innan. Därefter debiterar vi 50% fram till dagen innan vigseln och för avbokning samma dag gäller full betalning.

Vigselförrättare

Brudparet bokar själva en vigselförrättare via Lerums kommuns hemsida där information finns om vad som behövs inför en vigsel.

Nääs Brudmarsch och Brudvals

Nääs Brudvals och Nääs Brudmarsch är vacker musik specialkomponerad för Nääs av kompositören Tormod Tvete Vik i Tollered. Vi rekommenderar Nääs Brudvals vid brudparets ingång i Stora salen. Lyssna på musiken via dessa länkar alternativt via spelaren längre ner - har du Spotify kan du logga in och spara albumet.

Lyssna på Nääs Brudvals.

Lyssna på Nääs Brudmarsch. 

Fotografering

Det går fint att fotografera i stora salen i anslutning till själva vigselceremonin i stora salen. Önskas tid för en längre fotografering så skall detta avtalas vid bokningen av vigseln och en avgift tillkommer. Ingen fotografering tillåts i övriga slottet. 

Bröllopsboende

I Södra Flygeln vid slottet finns den vackra sviten Selma att boka för bröllopsnatten och bröllopsgästerna kan bo i historiska Norra Flygeln strax intill. Prata gärna med oss om paket och möjligheter för boendet.

Drop-in-vigslar

Vi ordnar även drop-in-vigslar i stora salen i slottet för små sällskap om maximalt åtta personer vid utvalda tillfällen under året.

Att tänka på vid vigsel i slottet

Nääs slott är ett museum och ett unikt kulturminne. Inredningen är original från 1800-talet.

  • Gästerna sitter på moderna svarta stolar. Övriga sittmöbler får inte brukas.
  • Entrédörrarna hålls normalt alltid låsta och bevakade. Det är därför nödvändigt att avtala med personal i samband med bokningen av vigseln när dörrarna skall öppnas.
  • Normalt samlas gästerna på slottsplan för att släppas in vid ett tillfälle strax innan vigselakten. 
  • Vid vigslar med många gäster ser vi gärna ett brudparet har en värd eller värdinna som kan stå vid dörren och hjälpa gästerna till rätta.
  • Det är inte tillåtet att ta med sig barnvagnar eller husdjur in i slottet.
  • Slottet är inte tillgänglighetsanpassat för personer med någon form av funktionsnedsättning. 
  • Det finns inga toaletter inne på Nääs slott.
  • Under vinterhalvåret är det kallt i Nääs slott då det är en svåruppvärmd byggnad. Upplys gärna era gäster om det, så att de har möjlighet att ta med extraplagg.

Varmt välkomna att boka in er för en stämningsfull ceremoni!

 

undefined 


Vigselförfrågan slottet

Skick en förfrågan om datum och tid för vigsel i slottet samt troligt antal personer i sällskapet så återkommer vi om möjlighet och vad det kostar.