Vigsel i slottet

Till Nääs är alla välkomna. Under årens lopp har oändligt många blivande par träffats här och sedan kommit tillbaka för att vigas i den vackra miljön.

I den stora salen på slottets andra våning kan man samlas för en vigsel under stora delar av året. Salens interiör i empirestil ger en ljus och fin känsla för er högtidsdag.

Sällskap och pris 

I sällskapet kan det vara högst 40 personer inklusive brudpar. Kostnad från 3500 kronor på vardagar och från 4500 kronor på kvällar och helger.

Vigselförrättare

Brudparet bokar själva en vigselförrättare via Lerums kommuns hemsida där information finns om vad som behövs inför en vigsel.

Nääs Brudmarsch och Brudvals

Nääs Brudmarsch och Nääs Brudvals är vacker musik specialkomponerad för Nääs av kompositören Tormod Tvete Vik i Tollered. Vi spelar gärna Nääs Brudmarsch vid brudparets ingång i Stora salen. Lyssna på musiken via dessa länkar alternativt via spelaren längre ner - har du Spotify kan du logga in och spara albumet.

Lyssna på Nääs Brudmarsch. 

Lyssna på Nääs Brudvals.

Bröllopsmåltid

Kontakta Nääs Slottskafé & Restaurang för att boka bord för er bröllopsmiddag, slottslunch eller kanske kaffe och tårta. De kan också fixa med "bubbel" om så önskas. restaurangen@naas.se alternativt 0302-318 49.

Drop-in-vigslar

Vi ordnar även drop-in-vigslar i stora salen i slottet för små sällskap på maximalt sex personer.

Vigsel för kommuninvånare

Tillsammans med Lerums kommun erbjuds möjligheten för Lerums kommuninvånare att vigas borgerligt utan särskild kostnad när kontoret är bemannat vardagar måndag-fredag (ej "röda dagar" eller "klämdagar") klockan 10-15. En vigsel tar ca 10 minuter.  Två vittnen måste närvara vilka brudparet själva ordnar. Vid dessa vigslar får sällskapet vara högst tio personer inklusive brudpar, barn och vittnen. De avgiftsfria vigslarna avser enbart tid för vigseln. Önskas någon form kringarrangemang som musik och sång utgår avgift enligt ovan. Fotografering är tillåten i samband med vigseln så länge det inte fördröjer vigseln. Ni gör upp med er vigselförrättare var ni träffas innan vigsel - förslagsvis på slottsplanen - och så välkomnas sällskapet in tillsammans till Stora Salen i slottets andra våning av en anställd vid Nääs slott. En vigsel kan avbokas senast två veckor innan kostnadsfritt. Närmare in på tar vi ut en administrativ avgift. Vill ni att v i ställer upp med vittnen tillkommer en kostnad för detta. 

Att tänka på vid vigsel i slottet

Nääs slott är ett museum och ett unikt kulturminne. Gästerna sitter på moderna svarta stolar. Övriga sittmöbler får inte brukas.  Entrédörrarna hålls normalt alltid låsta och bevakade. Det är därför nödvändigt att avtala med personal i samband med bokningen av vigseln när dörrarna skall öppnas. Gästerna går in vid samma tillfälle. Normalt samlas gästerna på slottsplan för att släppas in strax innan vigselakten. Vid vigslar med många gäster ser vi gärna ett brudparet har en värd eller värdinna som kan stå vid dörren och hjälpa gästerna till rätta. Det är tillåtet att fotografera i anslutning till vigselakten. Önskas tid för en längre fotografering så skall detta avtalas vid bokningen av vigseln och en avgift tillkommer. Det är inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in. Det finns tyvärr inga anpassningar för personer med någon form av funktionsnedsättning. Det finns inga toaletter inne på Nääs slott.

Under vinterhalvåret är det kallt inne på Nääs slott då det är en svåruppvärmd byggnad. Upplys gärna era gäster om det, så att de har möjlighet att ta med extraplagg.

undefined 


Vigselförfrågan slottet

Skick en förfrågan om datum och tid för vigsel på slottet så återkommer vi om möjlighet och vad det kostar. Glöm inte ange om du bor i Lerums kommun.