I huset Källnääs finns Slöjd och Byggnadsvård, en verksamhet som drivs av Förvaltningen för Kulturutveckling - Västra Götalandsregionen. Här finns bland annat byggnadsvårdsbutik samt bibliotek med inriktning mot byggnadsvård och utställningar liksom konsulenter. Slöjd & Byggnadsvård anordnar flera kurser varje år inom slöjd och hantverk i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. 

Sommarutställning 2024

30 APRIL - 30 SEPTEMBER - Sommarutställning "Knut - ett slöjdarliv"

Årets sommarutställning på Nääs handlar om träslöjd och legendaren Knut Östgård som fyller 80 år i vår. Här blandas färgstarka berättelser med egna föremål och tekniker – möt ett unikt slöjdarliv i brytpunkten mellan det gamla och det nya.

Med start på valborgsmässoafton välkomnar Slöjd & Byggnadsvård till sommarutställningen "Knut - ett slöjdarliv" fyllt av allehanda aktiviteter både live och digitalt som podd, utställning, workshop och kurser av och med Knut. 

Läs mer om om vad som står på agendan hos Slöjd & Byggnadsvård.

undefined
Foto: Slöjd & Byggnadsvård

Arr. Slöjd & Byggnadsvård

-----------------------------------------

I huset Mellannääs finns Nääs Konsthantverk - tryck HÄR för mer information Galleri/Butik/Kafé. De visar flera utställningar varje år med högkvalitativt hantverk.

Löpande nya utställningar i galleriet och projektrummet 

undefined

undefined

Arr. Nääs Konsthantverk

-----------------------------------------

För mer information om vad som händer, besök respektive verksamhets hemsida. Dessa finner du under fliken "Nääsområdet".