Inför kungens besök på Nääs slott år 1890, sattes en fantastisk tapet upp i den sk Röksalongen. Tapeten var skapad av den franske tapetmakaren och dåtidens skickligaste materialimitatör gällande tapeter, Paul Balin (1832-1898) Hans tapeter var alla mycket dyrbara och exklusiva. Tapeten på Nääs, tillhör en av få och kanske den enda bevarade tapeten som i helhet sitter kvar i ursprunglig miljö från tiden och finns bl a omskriven i ”Tapetboken” från 2004. 

Med originalet som förlaga har mönstret ritas av och valsar beställts av företaget  Lim & Handtryck i Mölndal. Projektet har handlat om mönsterdesign och kulörer - att uppnå förlagans präglade effekt genom tryck i stället för prägling samt att nå så nära originalets kulörer och uttryck som möjligt.

Våren 2016 kommer tapeten från Nääs att finnas representerad i Kassel, Tyskland på Tyska Tapetmuseets nya galleri under utställningen - Schöner Schein! Luxustapeten des Historismus von Paul Balin. Den 10 december 2015 presenterades Lim & Handtrycks version tillsammans med originalet på Nääs för press och kulturvårdande institutioner och verksamheter i väst Sverige.