Guidning

Vi visar slottets 23 rum och kök, berättar om Nääs-slöjden och den fantastiska historien om Nääs siste private ägare August Abrahamsons liv och leverne. För grupper gör vi dessutom barnvisningar, visningar och föredrag med specialämnen såsom stilhistoria, konsthistoria och personhistoria. Visningsverksamheten och föredragen på Nääs gör i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. Vill du veta mer om Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet tryck HÄR.

Under sommaren 2017 har vi gratis barnvisningar varje onsdag kl 11:00. Begränsat antal platser, max 15 barn per grupp. OBS! Visningen görs utan medföljande vuxen (undantag för barn med särskilda behov då vuxen kan gå med för 100 kr). Om ditt barn inte vill gå ensamt rekommenderar vi istället våra ordinarie visningar som även dessa är gratis för barn upp till 16 år i vuxens sällskap. Ring och boka plats på telefon 0302-31839. Läs mer HÄR

Tänk på att slottet består av tre våningar och många långa trappor. Fotografering och förtäring är ej tillåtet under slottsvisningarna. Det är förbjudet att röra vid föremålen och att sitta i möblerna. Pallar finns att låna inne i slottet. Läs mer om tillgänglighet tryck HÄR.