Vi söker guider för sommaren 2023

Nääs är en av Sveriges vackra och intressanta kulturmiljöer och en fantastisk arbetsplats. Här jobbar du mitt i historien. Nääs är en stor gamla egendom med många byggnader.

Slottets inredning är från 1800-talet och numera ett museum. Utöver slottet förekommer det visningar av seminarieområdet där vi pratar om den världsberömda slöjdskolan som var verksam åren 1872-1966. Som guide ser vi gärna att du har pågående eller avslutade kulturhistoriska studier på högskolenivå.

Många av våra guider studerar eller har studerat historia, konstvetenskap, byggnadsvård eller till konservator.

Tidigare erfarenhet är inte nödvändigt men meriterande. Ett brinnande intresse för historia och förmedling samt att vara flexibel och ansvarstagande är av största vikt.

Att guida på engelska ingår i arbetsuppgiften. Vi börjar med ordinarie visningar helger i april och har dagliga visningar från mitten av juni till slutet av augusti.

Därefter helger i september och oktober. Som guide ingår det också att vara Slottsboden med museibutik och reception, samt Kaffestugan behjälplig.

Vid intresse - mejla till info@naas.se

Event på Nääs Slott

Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.